колеги маслото на Двгателя на каква граница е най-хубаво да се държи,в един сервиз ми казаха да го държа на мах винаги а др 4е не е гот на мах.вие какво ще кагете алфа 146 1.6
Известие
Collapse
No announcement yet.
ниво на маслото
Collapse
X
-
Сигурно така за ти казали, защото се говори, че алфите малко подхарчват масло и да има в повече. На мене идеята да се държи на мах не ми се струва удачна, а за сега не забелязвам мойта да гори масло.
Малко над средата мисля, че е добре.Alfa 145 1.6 TS 16V '99
Toyota Corolla 1.4 VVTi
Comment
-
Значи трябва да се държи в границите тези граници не трябва да се преминават най добре е да е на средата но това е при лоложение че често проверяваш нивото на маслото ако забряваш да го проверяваш е по добре да е по нагоре за да е по сигурно алфите не горят масло повече от другитре автомобили стига с тези глупости. Ако държиш маслото на мах ще има повече масло в самия картер което трябва да се разплисква отъ коляновия валт.е. малко по трудно ще му е на вала да разплисква повечето масло,но ако е малко маслото(ако е кум минимума) по трудно ще се охлажда така че истината е някъде в средата.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Уточнение!
Маслото се проверява при топъл двигател и не трябва да е извън посочените на щеката граници...т.е. някъде около средата!Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !
Comment
-
Първоначално публикувано от BillyBoy`и как ще му е по трудно на вала да го разплисква колега такова нещо за първи път чуваммаслото винаги на макс и тва е сичко друго са глупости
156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
недеи ми дранкаи глупости моля теи недеи да изкривявяаш темата тука не става въпрос за тунинг ако беше така както казваш ти на алфата трябва да слагам не 4.5 литра масло със смяната на филтъра а примерно 4.2 литра и това за учебниците земи ги прочети ти малко баща ми е 40 години шофиор и никога не съм го виждал да си държи маслото нито на камиона нито на леката кола на половина винаги на максимума
АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162
Comment
-
Така е!
Първоначално публикувано от tokata_pz_flexМаслото трябва да е в границите , по средата , или милиметър над нея . Те затова са тия граници ... пък вие ако искате го изливаите и отвън по капака на мотора ...Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !
Comment
-
Маслото никога не трябва да пада под минимума защото няма качествено смазване ,и да не минава над максимума, защото когато е повече налягането също е в повече и най-често го изхвърля от някъде примерно през семеринга на коляновия вал .Между другото подобна тема е напълно излишна защото в книжката на всеки един автомобил производителя е записал колко и какъв вид масло трябва да се слага в двигателя за да се радвате на дълга и безпроблемна експлоатация.sigpicAlfa 155 2.0 16v
Comment
-
Първоначално публикувано от dimoМаслото никога не трябва да пада под минимума защото няма качествено смазване ,и да не минава над максимума, защото когато е повече налягането също е в повече и най-често го изхвърля от някъде примерно през семеринга на коляновия вал .Между другото подобна тема е напълно излишна защото в книжката на всеки един автомобил производителя е записал колко и какъв вид масло трябва да се слага в двигателя за да се радвате на дълга и безпроблемна експлоатация.Alfa 145 1.6 TS 16V '99
Toyota Corolla 1.4 VVTi
Comment
Comment